Над 753 000 годишни е-винетки за леки автомобили изтичат в първите

...
Над 753 000 годишни е-винетки за леки автомобили изтичат в първите
Коментари Харесай

Важна информация за шофьорите в първите два месеца на новата година!

Над 753 000 годишни е-винетки за леки коли изтичат в първите два месеца на 2022 година Валидността на 12 350 от тях завършва в първия ден от новата година. 

Валидността на електронната винетка може да се ревизира на интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона " Проверка на винетка “. Чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния период на електронната винетка, без значение от кое място е купена – от търговски обекти на Агенция " Пътна инфраструктура “ или в комерсиалната мрежа на сътрудниците на АПИ. Статусът може да е " деен “, " с изминал период “ или " необработен “ в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност, оповестяват от пресцентъра на АПИ.

Предвид епидемиологичната конюнктура с COVID-19 Националното тол ръководство моли потребителите при пазаруване на е-винетка да употребяват уеб страницата www.bgtoll.bg или мобилното приложение. Електронни винетки могат да бъдат купени и през останалите канали за продажба на АПИ – на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване – с карта. Гишета има на главните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те регионални пътни ръководства в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500.

За седма поредна година през 2022 година цените на е-винетките остават непроменени. Годишната винетка коства 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната – 30 лева, седмичната - 15 лева, а уикенд винетката - 10 лева

Електронни винетки може да бъдат купени и от партньорската мрежа на Агенция " Пътна инфраструктура “. При купуването  е належащо потребителите деликатно да преглеждат и ревизират въведената от тях или от съответния чиновник информация преди да потвърдят финалното заплащане. Отговорността за попълване на правилна информация за номер на пътното транспортно средство, категорията му и интервала на годност на винетката е на притежателя или ползвателя му. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил.   

Вписването на знаците от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница, само че да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак - " О ". В случай, че регистрационният номер съдържа тире, точка или период те не се вкарват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР